Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Van Rijn bij Pauw over falende zorg moeder

05-11-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
van-rijn-bij-pauw-over-falende-zorg-moeder
Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) wil de zorg in z'n algemeenheid beter maken. 'Niet alleen voor mijn moeder, maar voor iedereen', zei hij dinsdagavond in het televisieprogramma Pauw.

De bewindsman sprak daar over de wijze waarop zijn moeder in een Haagse zorginstelling wordt verpleegd. Aanleiding was een verhaal in het AD , waarin zijn vader Joop van Rijn (81) en Ben Oude Nijhuis (82) hun beklag deden over de falende zorg voor hun zwaar dementerende echtgenotes. Personeel zou mevrouw Van Rijn en andere bewoners soms uren alleen laten.


Volgens Van Rijn is zijn vader geschrokken van alle publiciteit, praten ze samen veel over de geleverde zorg maar zou het goed zijn de privacy van z'n vader te respecteren. De staatssecretaris benadrukte dat de kwaliteit van de verpleeghuiszorg in het algemeen niet goed genoeg is. Maar het vergt tijd om de zorg voor mensen die intensieve en langdurige zorg nodig hebben, te verbeteren. ' Dat is niet met één vingerknip geregeld ', zei hij.
Het kabinet hervormt de zorg, maar probeert daarbij de zware zorg in de instellingen te ontzien. Daarop wordt volgens Van Rijn amper bezuinigd.
In Nederland zullen volgens Van Rijn steeds meer ouderen komen die zwaardere zorg nodig hebben. De vraag hoe die zorg is geregeld en hoe die kan worden verbeterd, is voor hem een van de redenen waarom hij in de politiek is gegaan.

Meer over:

zorg om de zorg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.