Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Vakbond CNV en politiek: Molenkamp op non-actief

16-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bussemaker-justitie-aan-zet-bij-amarantis
Voormalig topbestuurder Bert Molenkamp, die de omstreden Amarantis Onderwijsgroep naar de financiële afgrond heeft getrokken, hoeft niet te vertrekken bij zijn huidige werkgever, het roc Rivor in Tiel. Politiek Den Haag en onderwijsvakbond CNV willen dat Molenkamp zijn functie per direct neerlegt, schrijft De Telegraaf.

Vakbond CNV Onderwijs heeft een brandbrief gestuurd aan de raad van toezicht van Rivor. „Wij willen van de instelling in Tiel weten of het aanblijven van Molenkamp wel wenselijk is vanwege het onderzoek”, aldus CNV-bestuurder Joany Krijt.

De bond vindt bijval in de Tweede Kamer, waar een meerderheid van VVD, PvdA, PVV en SP het beter vindt als Molenkamp zijn bestuursfunctie zou neerleggen zolang het onderzoek plaatsvindt. Ook vanuit het ministerie van Onderwijs wordt druk uitgeoefend op het roc in Tiel om ervoor te zorgen dat Molenkamp zich terugtrekt, zo melden Haagse bronnen.

Toch heeft Molenkamp vooralsnog weinig te vrezen. Want alleen de raad van toezicht kan hem dwingen om op te stappen en daar is geen sprake van. De MBO Raad kan niet ingrijpen. Het contract van Molenkamp loopt op 1 oktober af.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.