Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Undercover bij Facebook

18-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
510 keer bekeken
  •  
Facebook onder de loep
Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft beterschap beloofd na schandalen over de handel in persoonsgegevens en gebrek aan actie tegen nepnieuws. Maar een Britse onderzoeksjournalist ontdekt alwéér een misstand. In ZEMBLA INTERNATIONAAL gaat hij undercover als Facebook-moderator bij één van de speciaal daarvoor ingehuurde bedrijven in Engeland.
“Als je te veel censureert verliezen mensen hun interesse. Uiteindelijk draait het allemaal om geld,” zegt een medewerker op de beelden van de geheime camera. Uit de opnames blijkt dat aanstootgevende beelden bewust niet zijn verwijderd van Facebook.   Ook al gaat het om kindermisbruik, mishandeling, ernstige zelfbeschadiging en vreemdelingenhaat.
Het leidt tot een spannende confrontatie met een vicepresident van het sociale platform. In ZEMBLA INTERNATIONAAL een Engels onderzoek naar extreme beelden en teksten op Facebook.
ZEMBLA INTERNATIONAAL – 19 september 2018 – 21:15 op NPO2
Nederlandse bewerking: Marieke van Santen
Eindredactie: Manon Blaas

Helaas is deze aflevering niet meer online beschikbaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.