Zembla

Uitzending ‘Medicijnmacht China’ genomineerd voor Prix Europa 2020

10-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
prix europa
De Zembla-uitzending ‘Medicijnmacht China tijdens de coronacrisis’ is genomineerd voor de Prix Europa 2020 in de categorie actualiteit. Prix Europa is het grootste prijzenfestival van Europa voor de beste televisie-, radio- en onlineproducties van het continent. 

In Medicijnmacht China onderzoekt Zembla de beschikbaarheid van onze geneesmiddelen in tijden van crisis. De meeste grondstoffen voor onze medicijnen worden in China gemaakt. Veel van deze fabrieken lagen begin dit jaar stil als gevolg van het coronavirus. Nu de epidemie zich heeft ontwikkeld tot pandemie, dreigen landen wereldwijd geconfronteerd te worden met tekorten aan essentiële medicijnen, net in een tijd waarin ze het hardst nodig zullen zijn, zo waarschuwen fabrikanten. 

Kijk de uitzending terug:
Het is het zesde jaar op rij dat Zembla is genomineerd voor de belangrijke Europese mediaprijs. De uitreiking van de prijzen is eind oktober. De ceremonie vindt, vanwege corona, voor het eerst digitaal plaats. 
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.