Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Uitgelicht: Mr. Moszkowicz (2007)

11-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
moord-doodstraf-taakstraf
Over de integriteit van Moszkowicz begint een discussie na de arrestatie van Holleeder in januari 2006. Hoe kan Moszkowicz Holleeder verdedigen terwijl deze laatste verdacht wordt van afpersing van een andere voormalige (en doodgeschoten) cliënt van de advocaat, de vastgoedhandelaar Willem Endstra?

Ongezonde relatie

Uit stukken in het strafdossier van Holleeder blijkt dat de relatie tussen hem en advocaat  Moszkowicz zeer ongezond zou zijn en dat zijn kantoor gebruikt zou zijn voor bedreigingen aan het adres van Endstra.
 

Mafiamaatje

Bram Moszkowicz ontkent de aantijgingen en gaat door met de voorbereiding van het proces. Dan komt het moment waarop Quote-hoofdredacteur Jort Kelder een kort geding wint en Moszkowicz van de rechter een maffiamaatje mag worden genoemd.
 

Zwartste dag in carrière

Moszkowicz besluit dat hij Holleeder niet langer kan verdedigen en op 19 februari jl. verklaart hij in een rechtstreeks door de televisie uitgezonden persconferentie: ‘Dit is de zwartste dag in mijn carrière en een dieptepunt in de Nederlandse strafrechtpleging.’ Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Bekende Nederlander

Bram Moszkowicz is niet alleen advocaat, maar ook televisiepresentator, societyfiguur en (daardoor) bekende Nederlander. In ZEMBLA komen vriend en vijand aan het woord over de reputatie van de beroemdste strafpleiter van Nederland.

Meer over:

mr-moszkowicz
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.