Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Uitgelicht: 'Gek door de gemeente'

09-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitgelicht-gek-door-de-gemeente
Conflicten tussen burgers en gemeenten ontaarden steeds vaker in een verbeten juridische strijd die jaren kan duren. Wat begint met een  meningsverschil over bijvoorbeeld een vergunning, eindigt na talloze processen in het failliet van een ondernemer. Veel burgers hebben niet de financiële middelen om lang te strijden tegen een overheid, die blijkbaar onbeperkt kan procederen met steun van een ambtenarenapparaat dat alle regels kent. Kleine ondernemers kunnen het soms iets langer volhouden.

In de ZEMBLA-aflevering ‘ Gijzeling in Almelo ’ (november 2008) was te zien hoe een ondernemer door de gemeente zó tot wanhoop werd gedreven dat hij zijn restaurant in brand stak en vijf uur lang een wethouder en vier ambtenaren gijzelde. Na die uitzending werd de redactie overstelpt met brieven en dossiers van burgers uit het hele land met als boodschap: Almelo is geen uitzondering.

In ZEMBLA - ' Gek door de gemeente ' drie ondernemers die in soms jaren durende conflicten tot wanhoop worden gedreven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.