Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Uitgelicht: Borsten voor je verjaardag

16-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
borsten-voor-je-verjaardag
Elke dag melden zich tientallen meisjes bij de plastisch chirurg. Ze komen voor een borstvergroting, een schaamlipcorrectie of voor het wegzuigen van vet (liposuctie). Het zijn vaak mooie meisjes die nog mooier willen worden, zo blijkt in ZEMBLA. De leeftijd van de meisjes die werden gevolgd varieert van 18 tot 21 jaar en net als de plastisch chirurgen denken ze dat ze gelukkiger van de ingreep zullen worden.

Marion overleed op 21-jarig leeftijd, kort na een liposuctie-operatie in een Utrechtse kliniek waar ze op dezelfde dag ook een borstoperatie zou ondergaan. Marion vond dat haar lichaam nóg perfecter moest zijn dan het al was. Haar moeder en haar vriend waren het er niet mee eens dat ze zich liet opereren: ‘Niets kon haar van gedachten doen veranderen, zelfs de huisarts kon haar niet tegenhouden,’ vertellen zij in de aflevering van ZEMBLA, ‘Borsten voor je verjaardag’. Marion was een mooi en slank meisje. ‘Toch was ze er van overtuigd dat ze blijer zou worden na de operatie,’ zegt haar moeder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.