Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Twee Palestijnse kinderen gedood

10-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gevangen-in-gaza
Bij onlusten in de Gazastrook zijn zaterdag twee Palestijnse jongens van respectievelijk dertien en vijftien jaar doodgeschoten. Dat gebeurde toen Israëlische soldaten het vuur openden op een menigte die probeerde de grenspost te bestormen.
De politie in Jeruzalem heeft naar eigen zeggen zaterdag drie Palestijnen gedood bij rellen.
Het was ook vrijdag al bijzonder onrustig in Israël. Bij rellen zouden toen al zeven Palestijnen zijn omgekomen en negentig anderen gewond zijn geraakt. In totaal zouden de afgelopen elf dagen vier Israëliërs en negentien Palestijnen zijn omgekomen in Gaza, de Westelijke Jordaanoever en diverse Israëlische steden.

In het zuiden van Israël is zaterdagochtend vroeg een raket ingeslagen. Het projectiel is afgevuurd vanuit de Gazastrook, meldde het Israëlische leger. Er zijn volgens eerste berichten geen gewonden gevallen of schademeldingen.
De raket werd afgeschoten een paar uur nadat Israëlische militairen zes Palestijnen doodden bij de grens met de Gazastrook. De slachtoffers hadden het leger bekogeld met stenen en autobanden in brand gezet.

Palestijnen spreken al van een nieuwe intifada. Daarmee wordt verwezen naar Palestijnse opstanden tegen Israël, in 1987 en in 2000.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.