Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Twee leidinggevenden van NZa op non-actief

09-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
onderzoekscommissie-nza-moet-op-de-schop
De twee leidinggevenden die volgens de commissie-Borstlap medeverantwoordelijk waren voor de slechte behandeling van NZa-medewerker Arthur Gotlieb staan op non-actief. Interim-voorzitter Maarten Ruys onderzoekt of het rapport van de commissie verdere personele gevolgen moet hebben. Dat melden bronnen rond de NZa aan het NRC.

Minister Schippers ontkende tijdens het Tweede Kamerdebat over het functioneren van de NZa dat de twee NZa-medewerkers op non-actief zijn gezet. Een zou langer met vakantie zijn de ander niet op kantoor.

Arthur Gotlieb pleegde in januari zelfmoord nadat hij een lijvig bezwaarschrift had geschreven tegen zijn beoordeling en behandeling door zijn werkgever. Daarin stelde hij ook andere misstanden binnen de Nederlandse Zorgautoriteit aan de kaak. De managers tegen wie maatregelen zijn getroffen, zijn de directeur Cure en zijn plaatsvervanger, tevens unitmanager van Gotlieb.

In ZEMBLA- 'De dood van een klokkenluider' is te zien hoe de toegewijde ambtenaar Arthur Gotlieb tot wanhoop wordt gedreven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.