Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Transgender met spijt

14-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12350 keer bekeken
  •  
Genderneutraal - anp
Het aantal geslachtsveranderende operaties stijgt. De wachtlijsten voor hormoonbehandelingen en operaties worden langer, en de patiënten jonger. In 2015 werd Holland’s Next Top Model gewonnen door een transgender. En dit jaar doet voor het eerst een transgender mee aan de Miss Universe-verkiezing. 

Bekijk hier de hele uitzending:

Minder bekend zijn de spijtoptanten. Patrick uit Emmen ondergaat tien jaar geleden een geslachtsverandering. Maar al na drie maanden beseft hij dat het een verkeerde beslissing was. Toch wilde hij jarenlang vrouw worden. Verschillende psychiaters hebben hem gezien en geconstateerd dat zijn wens consistent is. Dus kreeg Patrick toestemming voor de operatie. Hoe is het mogelijk dat hij spijt heeft? Patrick blijkt niet de enige te zijn die spijt heeft van zijn geslachtsverandering. 
ZEMBLA onderzoekt: wie komt er in aanmerking voor een geslachtsveranderende operatie?

Lees hier de hele transcriptie:
ZEMBLA – Transgender met spijt, woensdag 19 december om 21.15 uur bij BNNVARA op NPO 2.
Herhaling donderdag 20 december – 10.10 u.
  Regie: Simone Tangelder
Research: Nikki van der Westen

Volg ZEMBLA ook op LinkedIn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.