Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Tonnen voor voormalige Amarantis-bestuurders

27-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
bussemaker-justitie-aan-zet-bij-amarantis
Bert Molenkamp, de omstreden ex-bestuursvoorzitter die de Amarantis Onderwijsgroep in de financiële afgrond trok, heeft naast een vertrekpremie van 250.000 euro ook een ‘voorwaardelijke aanvulling op een eventueel’ pensioengat tot een bedrag van 150.000 euro toegekend gekregen. Dat staat in de jaarrekening 2011 van de inmiddels ontbonden Amarantis Onderwijsgroep.

Dat stelt de Algemene Onderwijsbond (AOb) die de jaarrekening over 2011 van Amarantis heeft geanalyseerd. Ook andere bestuurders werden rijkelijk beloond, zo blijkt uit onderzoek van de bond.
 
In 2011 staat Molenkamp voor 396.602 euro in de boeken, de eventuele pensioenaanvulling niet meegeteld. Het bedrag bestaat uit 117.564 euro aan belastbaar loon, 29.038 euro aan pensioenbijdrage en 250.000 euro aan ontslagvergoeding. Hij stond bij Amarantis op de loonlijst tot 1 oktober vorig jaar.

Thomas Blom en Hans van Dijk maakten voor ZEMBLA een reconstructie: Ondergang van een onderwijsgigant . Hoe kon het financieel zo misgaan? Waar was de Raad van Toezicht? Waar was de Onderwijsinspectie en waar was de minister van Onderwijs? En hoe kon bestuursvoorzitter Molenkamp vertrekken met een beloning van 250.000 euro, terwijl hij Amarantis met een miljoenenschuld achterliet?
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.