Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Toch weer eboladode in Liberia

30-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
toch-weer-eboladode-in-liberia
In Liberia is een zeventienjarige jongen overleden door het ebolavirus. Dat heeft onderminister van Gezondheid Tolbert Nyenswah dinsdag meegedeeld. De jongen is het eerste slachtoffer van de ziekte sinds het Afrikaanse land op 9 mei officieel virusvrij werd verklaard door de wereldgezondheidsorganisatie WHO.
Het slachtoffer was afkomstig uit Margibi County, een district niet ver van de hoofdstad Monrovia. Volgens Nyenswah is er geen reden voor paniek. Het stoffelijk overschot is verbrand en de autoriteiten zoeken uit met wie de jongen contact had toen hij ziek was.
In Liberia en zijn buurlanden Guinee en Sierra Leone overleden volgens een officiële opgave van de WHO 11.207 mensen door ebola sinds de ziekte de kop opstak in december 2013. Van die slachtoffers kwam 43 procent uit Liberia. Medio juni werden in Guinee twaalf en in Sierra Leone acht nieuwe besmettingen geconstateerd, aldus de WHO.

(ANP)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.