Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Tilburgse beveiliger toch vervolgd na nekklem

28-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
macht-aan-de-beveiligers
Een beveiliger die in 2011 op een treinstation in Tilburg een nekklem zette waardoor een 21-jarige man overleed, wordt daarvoor alsnog vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.
Eerder seponeerde het OM de zaak omdat er volgens justitie geen verband was tussen het aanleggen van een zogenoemde nekklem door de beveiliger en de dood van de man. Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut wees uit dat de man overleed door verstikking in zijn braaksel.
Een klacht van de moeder van het slachtoffer tegen het niet vervolgen van de beveiliger is gegrond verklaard en daarom vervolgt het OM de man alsnog. De zaak begint op 6 december.

Op woensdagavond 2 maart 2011 startte de politie een onderzoek nadat de man uit Tilburg overleed. De man werd onwel op de Spoorlaan toen hij was aangehouden door twee beveiligers van het NS-station. Die zaten de man kort na 20.00 uur achterna, nadat hij bij een kiosk in de stationshal blikjes bier zou hebben gestolen. Reanimatie van het slachtoffer mocht niet meer baten. De beveiliger werd aangehouden om zijn rol en betrokkenheid bij het incident te kunnen onderzoeken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.