Sfeerfoto van Zembla

Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

Ter Horst wil problemen C2000 sneller aanpakken

18 nov 2009
  •  
leestijd 1 minuten
geen-vertrouwen-meer-in-c2000-voor-inpandige-crisiscommunicatie
Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken wil de problemen met C2000 versneld verhelpen door nieuwe masten te plaatsten en bestaande aan te passen. ZEMBLA liet in ' De ramp C2000 ' van november zien dat het communicatiesysteem voor hulpverleners soms op cruciale momenten faalt.

De zestig locaties waar C2000 niet goed functioneert, moeten binnen twee jaar op orde zijn. Daar was oorspronkelijk acht jaar voor uitgetrokken. Ter Horst heeft dit schriftelijk laten weten aan de Tweede Kamer. Ze reageerde op het rapport van een groep experts die het functioneren van het communicatiesysteem voor politie, brandweer, ambulances en marechaussee onderzoekt. Ze wil het vertrouwen van hulpverleners in C2000 herstellen.

De probleemlocaties worden weggewerkt door het plaatsen van nieuwe C2000-masten en door technische aanpassingen van bestaande zendmasten, heeft de minister woensdag aan de Tweede Kamer geschreven. Ter Horst waarschuwde de Kamer wel dat er nu sneller geld moet worden gevonden voor het plaatsten van de nieuwe masten en de technische aanpassingen van de bestaande masten. Ook zullen de diensten die gebruik maken van C2000 meer geld kwijt zijn aan onderhoud.

bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.