Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Ter Horst: C2000 werkt niet altijd

27-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geen-vertrouwen-meer-in-c2000-voor-inpandige-crisiscommunicatie
(ANP) Minister Ter Horst ontkent dat het communicatiesysteem voor hulpdiensten C2000 op tientallen plaatsen niet of nauwelijks werkt, zoals vanavond te zien is in Zembla.

Wel zijn er volgens een woordvoerder op 60 plaatsen bereikbaarheidsproblemen, waardoor bijvoorbeeld een paar seconden geen communicatie mogelijk is.

Gevoelig
De problemen doen zich onder meer voor bij gevoelige plekken als de petrochemische industrie in Pernis en de kerncentrale in Borssele. Om de problemen op te lossen, worden er de komende jaren zendmasten bijgezet.

Verder erkent Binnenlandse Zaken dat de communicatie dit jaar slecht verliep bij de rellen in Hoek van Holland, de vliegtuigcrash bij Schiphol en de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn.

Volgens Binnenlandse Zaken kwam dat niet doordat de capaciteit van C2000 tekortschoot, maar vooral doordat niet goed met het communicatiesysteem werd omgegaan.   

Inmiddels heeft de minister besloten dat er een extra C2000-mast wordt geplaatst in Hoek van Holland, zo schrijft ze in een brief van vrijdag aan de Tweede Kamer.

Meer over:

de-ramp-c2000
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.