Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Straf voor moeder uit 'Verdachte vaders'

11-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
242 keer bekeken
  •  
verdachte-vaders
De officier van justitie in Breda heeft dinsdagmiddag drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar geëist tegen Joyce L. wegens smaad en laster. De 49-jarige vrouw uit Westervoort zegt al jaren dat haar ex-man, Peter H., drie van hun vier kinderen heeft misbruikt. Bovendien beweert ze dat hij lid is van een kinderpornonetwerk. Dat terwijl de rechter hem in 2009 al op alle punten heeft vrijgesproken.

Verdachte vaders
Begin maart 2009 werd een gescheiden vader na zeven maanden voorarrest vrijgesproken van incest met drie van zijn kinderen. ZEMBLA sprak met de politie, het OM en de moeder die de aangifte deed in deze zaak.
Het Openbaar Ministerie had in de Bredase zedenzaak zelf om vrijspraak gevraagd, omdat de verklaringen van moeder en de kinderen niet geloofwaardig waren. Ook de bekentenis van vader was op ongeoorloofde wijze tot stand gekomen.

Na een echtscheiding is er vaak ruzie over de omgang met de kinderen. Een toenemend aantal vrouwen gebruikt een zeer zwaar middel om gelijk te krijgen: ze doen aangifte van seksueel misbruik door de vader. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van die beschuldigingen vals is. Maar de verhalen van de 'slachtoffers' zijn zo verschrikkelijk, dat de zedenpolitie ze vaak voor waar aanneemt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.