Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Steeds meer kinderen te zwaar

25-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dikke-kinderen
Steeds meer kinderen kampen met overgewicht. Vijf jaar inspanningen van het Convenant Overgewicht onder voorzitterschap van Paul Rosenmöller mogen niet baten, meldt NRC Handelsblad.

In het eindrapport stelt het convenant dat bij 15 procent van de jongens en bij 18 procent van de meisjes sprake is van overgewicht. Eén op de 7 baby’s en peuters is te zwaar. Tien jaar geleden was dat 1 op de 10.

Het aantal volwassenen dat met overgewicht kampt stabiliseert op 52 procent voor mannen en 41 voor vrouwen. Bij 11 procent van de mensen is het overgewicht "ernstig".

In ZEMBLA ' Dikke kinderen ' uit 2004 was al te zien dat overgewicht onder kinderen steeds meer voorkomt. ZEMBLa toonde de eerste minderjarige bij wie een maagverkleinende operatie werd uitgevoerd.

In ZEMBLA komen kinderen aan het woord die er niet in slagen hun gewicht onder controle te krijgen. Zo wil Manon (7) eigenlijk niet meer buiten spelen, heeft Andrea (12) een eetstoornis ontwikkeld en brengt Mursel alle dagen in feite etend door.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.