Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Stand.nl: het is goed dat de CO2-opslag in Barendrecht gewoon doorgaat

29-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aanpak-onderbouwing-locatiekeuze-co2-opslag-barendrecht-akkoord
De Crisis- en herstelwet waarmee de uitvoering van grote projecten versneld kan worden uitgevoerd zonder eindeloze juridische procedures, blijkt ook van toepassing te zijn op de omstreden CO2-opslag onder een woonwijk in Barendrecht. De Kamer blokkeert hiermee de gang naar de rechter voor de gemeente. En dus is inspraak over dit gevoelige onderwerp niet meer mogelijk.

Dat terwijl gisteren uit een uitzending van Zembla bleek dat de opslag mogelijk toch niet helemaal zonder gevaar is. De gemeente Barendrecht voelt zich bedrogen door politiek Den Haag.

Vorig jaar heeft minister Cramer al toegegeven een valse start te hebben gemaakt met de manier waarop Barendrecht werd betrokken in de discussie over de CO2-opslag. Is het goed dat de landelijke overheid snel beslissingen neemt zonder elke keer opnieuw lokale bestuurders de kans te geven om bezwaar te maken? Of is het onterecht dat een project dat niet meteen van groot economisch belang is, onder de crisis- en herstelwet valt?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.