Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Staking TNT-postbodes in Kerkrade!

22-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pakketbezorger-de-dupe-van-webwinkelsucces
Ongeveer vijftig postbodes van twee vestigingen van TNT hebben vrijdagochtend het werk tijdelijk neergelegd. Medewerkers klagen over onderbezetting en hoge werkdruk. De werknemers zijn ondertussen weer aan de slag. De post wordt op een later tijdstip bezorgd.

De actie is vergelijkbaar met een staking vorige week bij TNT in Helmond waar de klachten precies dezelfde waren. Het voormalige staatsbedrijf reorganiseert en wil 11.000 postbodes ontslaan, waarvan 4.500 gedwongen, terwijl er volop werk is. De Productiedivisie waaronder de postbodes vallen, maakte in 2009 zelfs nog een geschatte winst van 488 miljoen euro en blijft daarmee het meest lucratieve onderdeel van TNT. Bekijk de uitzending ' Einde van de postbode '

De postbodes wachten op hun vakbondsvertegenwoordigers en willen vrijdag nog een gesprek met hun leidinggevenden. Daarna besluiten ze of Kerkrade vrijdag nog post krijgt, zei Gerard van Osch van de Bond voor Post Personeel (BVPP).

Inmiddels dreigt bij TNT ook een landelijke staking. De vakbonden vinden de voorstellen die het postbedrijf tot nu toe heeft gedaan om de gevolgen van de reorganisatie te beperken, onvoldoende.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.