Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Staatssecretaris Teeven in hoger beroep in bed- en broodkwestie

12-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
teeven-zorgt-voor-instabiel-kabinet
Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag. Die oordeelde dat hij enkele uitgeprocedeerde asielzoekers van opvang moet voorzien ('bed, bad en brood'). Dat antwoordt Teeven op vragen van D66. De uitspraak volgde op soortgelijke uitspraken van de Nederlandse bestuursrechter en van het Comité voor Sociale Rechten in Straatsburg.
' Voor de tijd dat het hoger beroep loopt, zal uitvoering worden gegeven aan de uitspraken. Aan de betrokken vreemdelingen is gemeld dat ze terechtkunnen in de vrijheidsbeperkende locatie in Ter Apel ', schrijft Teeven. Beleid wil hij nog niet ontwikkelen.
Hij wil ook afwachten wat het zogenoemd Europese Comité van Ministers binnenkort vindt van de uitspraak van het Comité voor Sociale Rechten.
Volgens GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet negeert Teeven nu niet alleen het Europees Comité voor Sociale Rechten en rapporteurs van de VN maar ook een ' directe rechterlijke uitspraak '.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.