Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

SP wil oud-bestuurders Amarantis op non-actief

11-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
commissie-amarantis-start-meldpunt
Tweede Kamerlid Jasper van Dijk (SP) wil dinsdag in het vragenuurtje meer duidelijkheid krijgen van minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt. Zij had volgens Van Dijk eerder moeten ingrijpen, omdat ze op de hoogte zou zijn geweest van het wanbeleid bij Amarantis.

Van Dijk ziet de financiële puinhoop bij Amarantis als hét voorbeeld van doorgeslagen schaalvergroting en onverantwoord gedrag van onderwijsbestuurders. 'Geld voor onderwijs werd veelvuldig verspild aan prestigieuze bouwprojecten en management'.

Volgens Van Dijk moeten de betrokken oud-bestuurders alsnog op non-actief worden gezet. Janssen heeft zich volgens de SP'er gediskwalificeerd als bestuurder. 'Het zou goed zijn als hij zijn functie als burgemeester neerlegt.' Daarnaast noemt hij het van de zotte dat Molenkamp 'na het debacle doodleuk bestuurder werd van een andere school'.

De Zeisterse burgemeester Koos Janssen wist in zijn functie bij onderwijsinstelling Amarantis al jaren van financieel wanbeheer maar deed daar niks aan. Dat zegt René s'Jacob, een lid van het college van bestuur van de instelling die onlangs bijna failliet ging in de Zembla uitzending 'Ondergang van een onderwijsgigant' Hij zegt dat hij Janssen al in 2010 heeft ingelicht dat de financiële positie van Amarantis niet al te best was.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.