Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

SP: Communicatie Q-koorts tussen GGD en ministeries openbaar

07-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
onduidelijkheid-over-aantal-q-koorts-besmettingen
De SP wil dat de onderste steen bovenkomt inzake de geuite beschuldiging van artsen dat minister Klink en Verburg niet voldoende de belangen van de volksgezondheid hebben gediend bij de Q-koorts epidemie vanaf 2007. Dat meldt de partij op de website naar aanleiding van ZEMBLA 'De Q-koorts epidemie'. SP-lid Henk van Gerven vindt dit "een ernstige beschuldiging". Hij wil dat alle communicatie tussen de GGD en de ministeries openbaar wordt gemaakt, "zodat iedereen kan zien welke belangen er gediend werden."
Uit ZEMBLA blijkt dat de GGD in Brabant kritiek heeft op de aanpak van de epidemie door de overheid. De GGD werd pas laat op de hoogte gebracht van besmette bedrijven. Een kritisch rapport van de GGD vond geen weerklank bij ministeries van Landbouw en Volksgezondheid.

Van Gerven: "Klink en Verburg hebben de schijn tegen. Alles tot nu toe wijst er op dat de GGD Hart voor Brabant tegen gewerkt is bij de bestrijding van de Q-koorts epidemie." Ook wil de SP dat de ministers Klink van Volksgezondheid en Verburg van Landbouw snel tekst en uitleg geven. Daarnaast moeten er aanvullende maatregelen komen van het kabinet omde besmettingshaarden op de 55 besmette bedrijven voor 1 februari 2010 aan te pakken, aldus de SP.

Volgens het Agrarisch Dagblad vraagt de SP een spoeddebat aan over de kwestie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.