Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Senaat maant ministers in hennepkwestie

14-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nederland-narcostaat
De ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) moeten praten met de burgemeesters die ,,met lede ogen aanzien aan dat steeds meer inwoners bij de productie van hennep worden betrokken en zo in de armen van criminele organisaties worden gedreven. '' Dat schrijft de justitiecommissie van de Eerste Kamer in een open brief.
'De commissie is van mening dat het bij behoorlijke bestuurlijke verhoudingen hoort dat de regering een open oor heeft voor de gemeenten in Nederland', klinkt het verwijtend uit de Senaat. De ministers moeten de burgemeesters serieuzer nemen.
De Senaat wil op 9 september van het duo horen 'wat u reeds gedaan heeft om de problemen die gemeenten rond het softdrugsbeleid ervaren, op te lossen en wat u op dit vlak voornemens bent in concreto te doen'.

Burgemeesters dringen er al langer op aan om de wietteelt te reguleren, maar minister Opstelten vindt reguleren geen optie, hij wil zich richten op het oprollen van criminele organisaties.

In de ZEMBLA uitzending ‘Wietkweker in je huis’ meldde de Taskforce Aanpak Georganiseerde Hennepteelt dat de ' aanpak wietcriminaliteit faalt '. Dit is te lezen in een verslag van de Taskforce Aanpak Georganiseerde Hennepteelt van eind januari 2013.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.