Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Schietverenigingen overtreden regels

07-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
schietverenigingen-overtreden-regels
Schietvereniging SV 't Groene Hart in Nieuwkoop, waar Tristan van der Vlis lid van was, houdt zich meer dan drie jaar na de dodelijke schietpartij in Alphen aan den Rijn niet aan de aangescherpte regels. Dat onthult onderzoeksjournalist Alberto Stegeman in zijn programma Undercover in Nederland.
In het SBS-programma laat hij zien dat ook enkele andere schietverenigingen de aangescherpte regels niet zo nauw nemen, terwijl de regels voor het toelaten van nieuwe leden juist strenger zijn geworden naar aanleiding van het drama.
De SP en PvdA hebben vragen gesteld aan minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie).

Als op 9 april Tristan van der V. zes mensen doodschiet in een winkelcentrum in Alphen a/d Rijn en daarna zichzelf, krijgt de schietsport meteen de zwartepiet toegespeeld. De dader is lid van een schietsportvereniging en heeft psychische problemen; een gevaarlijke combinatie. ZEMBLA onderzocht de wereld van de schietsport en filmde exclusief bij schietsportvereniging Willem Tell in Harderwijk.

Meer over:

de-schietclub
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.