Sfeerfoto van Zembla

Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

Salaris hbo-bestuurders openbaar

25 apr 2014
  •  
leestijd 1 minuten
de-balkenende-norm-top-2000
Zeven hbo-bestuurders hebben in 2013 meer verdiend dan 198.279 euro en vallen daarmee boven de norm die het ministerie van Onderwijs heeft gesteld aan de inkomens van deze bestuurders. Dat blijkt uit een lijst van de inkomens die de Vereniging Hogescholen vrijdag heeft gepubliceerd.
Paul Rüpp van Avans Hogeschool (met vestigingen in Breda, Tilburg en Den Bosch) verdiende met 226.782 euro het meest. Onkostenvergoedingen en pensioenpremies zijn hierin meegeteld. Rüpp was al voorzitter van de hogeschool voordat de Wet Normering Topinkomens werd ingevoerd.
In februari deed minister Jet Bussemaker (Onderwijs) voor het tweede jaar op rij een moreel appel op onderwijsbestuurders die op basis van oude rechten boven het afgesproken maximum in de sector zaten, om hun salaris omlaag te brengen. Het is nog niet bekend hoeveel bestuurders hier gehoor aan hebben gegeven.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.