Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Reconstructie dood achtjarige Sharleyne

11-01-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1411 keer bekeken
  •  
sharleyne
Forensisch patholoog Frank van de Goot wil voor de nabestaanden van Sharleyne achterhalen waardoor het 8-jarige meisje van de flat is gevallen. De groot zegt tegen de RTV Drenthe dat het onderzoek naar de dood van Sharleyne uit Hoogeveen door het Openbaar Ministerie niet afgesloten mag worden zolang er nog vragen zijn. Het meisje werd in juni 2015 dood gevonden op de stoep van haar flat, ze was van de tiende verdieping gevallen.

Van de Goot sluit de optie van een ongeluk niet uit, maar vindt dit minder aannemelijk. Dat het meisje zelfmoord zou hebben gepleegd is volgens de onderzoekers nagenoeg uitgesloten.  Van de Goot onderzocht de val van dertig meter hoog door meerdere dummy's van een vergelijkbaar gebouw als de flat te gooien. Ook werd onderzocht hoe meisjes met dezelfde leeftijd en lengte als Sharleyne over de railing zouden klimmen.

Volgens Van de Goot is het scenario dat Sharleyne is gegooid het meest aannemelijk, maar zal er meer onderzoek nodig zijn om dit te bevestigen. 
Eerder heeft de advocaat van de vader van Sharleyne een reconstructieverzoek ingediend bij het gerechtshof. "Dat het OM geen bewijs heeft in de zaak is te kort door de bocht. Als je het onderzoek vergelijkt met andere misdrijven, vind ik dat er te weinig tijd is besteed aan de zaak.”
Een reconstructie is gedaan om meerdere scenario’s in beeld te brengen. De reconstructie is de reden dat de uitspraak van het gerechtshof over eventuele vervolging van de moeder van Sharleyne is uitgesteld.
Zembla maakte een reconstructie wat er vooraf ging aan de dood van Sharleyne en onderzocht de rol van de hulpverleningsinstanties.
De reconstructie van Van de Groot is vanavond te zien om 22.20 uur te zien op NPO3 in het programma Doden liegen niet.

(Bron Rtv Drenthe)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.