Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Rasmussen wil 'misgelopen miljoenen' zien van Rabobank

08-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rasmussen-wil-misgelopen-miljoenen-zien-van-rabobank
Michael Rasmussen heeft in een hoger beroep dat hij tegen zijn oude ploeg Rabobank heeft aangespannen een schadevergoeding van liefst 5,6 miljoen euro geëist.

Op 25 juli 2007 komt er met de verklaring van Cassani, die commentator is voor de Italiaanse televisie, een einde aan de lange leugen van Michael Rasmussen. Een leugen die begon op 24 april 2007.

In een e-mail vroeg hij aan Theo de Rooij en Erik Breukink, directeur en ploegleider van de Rabo wielerploeg, om een trip naar de Pyreneeën te verzwijgen, omdat hij officieel in Mexico behoorde te zijn. Daarmee verhinderde hij een mogelijke dopingcontrole.

Rasmussen zegt aan te kunnen tonen dat hij enorme schade heeft geleden door dit volgens hem onterechte ontslag.

In 2008 kreeg Rasmussen van de rechter in Utrecht al deels gelijk, toen Rabobank hem 715.000 euro moest betalen. De rechter verklaarde toen dat de wielerploeg hem niet op staande voet had mogen ontslaan.

ZEMBLA
In de ZEMBLA-aflevering ‘Tijdbom Rasmussen’ een reconstructie van het tijdperk van deze Deense wielrenner bij de Rabobank.

"Ik heb die avond gehuild, toen jij naar huis werd gestuurd", zegt Cassani daar nu over. Rasmussen valt hem bij: "Ik was ook wanhopig."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.