Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Rasmussen krijgt 7 ton na terecht ontslag

02-07-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tijdbom-rasmussen
Het ontslag van de Deense wielrenner Michael Rasmussen door de Rabobank was terecht, maar dit had niet op staande voet mogen gebeuren. De bank moet Rasmussen daarom zo'n 700.000 euro betalen. Dat heeft de kantonrechter in Utrecht besloten.

De renner werd tijdens de Tour de France van 2007 op 25 juli uit de race gehaald, omdat hij had gelogen over zijn verblijfplaats tijdens zijn training en daarmee dopingcontroles ontlopen. In ZEMBLA 'Tijdbom Rasmussen' werd echter aangetoond dat de Rabo ploegleiding al lang wist dat Rasmussen hierover had gelogen.

De kantonrechter heeft ook geoordeeld dat de ploegleiding al voor de start van de Tour had kunnen weten dat Rasmussen de waarheid niet had verteld. Het ontslag had dus niet op staande voet mogen gebeuren, omdat dat alleen had gekund op het moment dat de feiten bekend werden waarop dit ontslag was gebaseerd.

De Rabobank moet Rasmussen nu twee maandsalarissen betalen en de bonus van 400.000 euro die hij zou hebben gekregen als hij de Tour had gewonnen. De renner was immers op weg naar een eindoverwinning van de wielerronde.

Beide partijen mogen binnen drie maanden nog in beroep gaan tegen de uitspraak.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.