Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Rabobank moet over de brug komen in een zaak over rentederivaten

17-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rabobank-moet-over-de-brug-komen-in-een-zaak-over-rentederivaten
De rechtbank in Den Bosch heeft bepaald dat de bank schadevergoeding aan een ondernemer moet betalen, omdat die bij het afsluiten niet goed was voorgelicht over de risico's van deze financiële producten.

De ondernemer ging in 2008 twee derivatencontracten, zogenoemde renteswamps, aan voor de financiering van een aantal projecten. Hierbij gaven medewerkers van de bank volgens de rechter onvoldoende uitleg aan hun klant, blijkt uit een vonnis , eerder deze maand.

Rabobank moet de ondernemer een voorschot van 250.000 euro betalen. De precieze hoogte van de vergoeding moet nog worden vastgesteld in een schadeprocedure.

Het is niet voor het eerst dat Rabobank vanwege het afsluiten van rentederivaten een tik op de vingers krijgt. Onlangs stelde de rechtbank in Den Haag ook al dat de bank bij een dergelijke zaak zijn zorgplicht had geschonden.

Rabobank en andere banken hangen mogelijk meerdere claims boven het hoofd om rentederivaten die zijn verkocht aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (mkb).
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.