Zembla

PvdA: twijfel aan noodzaak griepprik

  •  
24-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
who-nieuwe-vogelgriep-gevaarlijker-dan-vorige
Mondelinge vragen - Is de dure griepprik wel nodig?, vraagt Arib (PvdA). En hoeveel invloed heeft de farmaceutische industrie eigenlijk op het overheidsbeleid? Vaccinatie gebeurt op advies van de World Health Organization, antwoordt minister Schippers (Volksgezondheid). Advisering aan de overheid door de industrie zelf is daarbij onvermijdelijk.

Arib stelt vragen naar aanleiding van de Zembla aflevering 'De overbodige griepprik' van 20 november. Zij zet vooral vraagtekens bij de invloed op het overheidsbeleid van de farmaceutische industrie. Die adviseert volgens haar over vaccins uit eigen keuken en verdient daaraan miljoenen. Maar Schippers benadrukt dat Nederland het advies van de WHO volgt om risicogroepen te vaccineren. Afhankelijkheid van de industrie daarbij is onvermijdelijk, want die heeft nu eenmaal als enige de benodigde kennis in huis, aldus de minister.

Lees hier het volledige verslag van het vragenuur . Vragen van het lid Arib aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over beïnvloeding door de farmaceutische industrie naar aanleiding van de uitzending "De overbodige griepprik".
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.