Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

PvdA Statenfractie stelt vragen over North Refinery

16-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pvda-statenfractie-stelt-vragen-over-north-refinery
De PvdA Statenfractie heeft vragen gesteld over bijmenging en verwerking van stookolie en stankoverlast bij North Refinery te Farmsum. De aanleiding voor de vragen was de uitzending van Zembla over dit onderwerp op 11 oktober jl. In deze uitzending kwam onder andere Gedeputeerde Slager aan het woord. North Refinery heeft inmiddels besloten de productie vier dagen stil te leggen in verband met technische verbeteringen aan de naverbrandingsinstallatie.

Naar aanleiding hiervan hebben PvdA-Statenleden Bert Dieters en Jan Batting de volgende vragen aan het College van Gedeputeerde Staten voorgelegd:

1. Bent u bekend met klachten over stankoverlast die het bedrijf North Refinery veroorzaakt? Zo ja, welke acties heeft u naar aanleiding van deze klachten ondernomen?

2. Is het juist dat thans benzeenachtige stoffen worden uitgestoten zonder dat deze adequaat worden gefilterd? Zo ja, welke maatregelen gaat u treffen om deze uitstoot direct te stoppen?

3. Is de terzake benodigde milieuvergunning van North Refinery valide of is sprake van een gedoogsituatie?

4. Bent u met ons van mening dat in geval van een gedoogsituatie, de tijd van gedogen, zeker bij overtreding van milieuvergunningen, voorbij is?

5. Wanneer verwacht u dat de problemen bij North Refinery met het affakkelen van afvalstoffen via de nieuwe affakkelinstallatie tot het verleden behoren?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.