Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Proces 'Zes van Breda' in oktober van start

06-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
de-zes-van-breda
Het herzieningsproces tegen de zogeheten Zes van Breda begint op 8 oktober. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bevestigd.
In december oordeelde de Hoge Raad dat de drie mannen en drie vrouwen die eerder in de geruchtmakende moordzaak zijn veroordeeld, geen eerlijk proces hebben gehad.

De zaak draait om de moord op de 56-jarige 'Oma Mok'. De vrouw werd in juli 1993 in de keuken van het Chinese restaurant van haar zoon om het leven gebracht.

Op 18 december 2012 besluit de Hoge Raad dat de zaak van de ‘zes van Breda’ heropend wordt. Waarschijnlijk hebben zes mensen jarenlang onschuldig in de gevangenis gezeten. In ‘ZEMBLA’ een reconstructie over deze bizarre zaak. Voor het eerst spreken de belangrijkste betrokkenen, onder wie vier van de zes van Breda.

De Hoge Raad bepaalde dat het gerechtshof in Den Haag het zestal opnieuw moet berechten. De zitting in oktober is een zogeheten regiezitting, in voorbereiding op het inhoudelijke proces.

 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.