Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'PostNL, KLM en Philips maken winst over de rug van uitzendkrachten'

28-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1025 keer bekeken
  •  
PostNL
Werknemers van bedrijven als PostNL, KLM en Philips worden al jarenlang afgescheept met uitzendcontracten. Ook in distributiecentra van verschillende bedrijven en bij overheidsinstanties is dat het geval. "Ze kunnen elke dag te horen krijgen dat ze niet meer nodig zijn en worden vervolgens ingeruild voor een andere uitzendkracht", aldus FNV.

De vakbond overhandigde maandag het rapport ‘Vast in de draaideur’ aan leden van de Tweede Kamer. 

Bij de pakketsorteercentra van PostNL is 90 procent van de duizenden sorteerders uitzendkracht en bij de Rijksoverheid werd in 2020 zo’n 1,7 miljard euro aan externen uitgegeven. In de distributiecentra werken veelal arbeidsmigranten op uitzendcontracten. De werkdruk daar is volgens FNV gigantisch door de prestatienormen. Bij Philips wordt zo’n 30 procent van de uitzendkrachten rondgepompt. FNV bestuurder Karin Heynsdijk: "Door uitzendkrachten jarenlang rond te pompen, maken deze bedrijven winst over de rug van uitzendkrachten. Die hebben nauwelijks enige zekerheid van werk en inkomen. Daarmee wentelen ze ondernemersrisico’s af op werkenden."

De uitzendkrachten op deze werkplekken hebben geen zicht op vast werk en inkomen. Bovendien verdienen ze tot 40 procent minder dan hun collega's in vaste dienst die hetzelfde werk doen. Daarbij hebben ze ook geen recht op pensioenen, winstuitkeringen, eenmalige loonsverhogingen en eindejaarsuitkeringen. Ook de onderhandelingspositie van uitzendkrachten is minder sterk. "Het moet niet langer lucratief zijn voor werkgevers om uitzendkrachten steeds zes maanden op WW-vakantie te sturen. Bij vast werk hoort gewoon een vaste baan", meent de bond.

Download het FNV-rapport 'Vast in de draaideur':

Flextoeslag

FNV wil dan ook dat het nieuwe kabinet een einde maakt aan jarenlange onzekerheid waar uitzendkrachten mee te maken hebben. Daarom zou onder meer een flextoeslag ingevoerd moeten worden. Verder zouden uitzendkrachten vanaf dag één dezelfde arbeidsvoorwaarden moeten krijgen als hun collega’s.

De inperking van flexwerk sluit volgens FNV aan bij het SER-advies over de arbeidsmarkt eerder deze maand. De FNV wil de afspraken ook per direct terugzien aan de cao-tafels en in het regeerakkoord. De politiek zou tot nu toe te weinig hebben gedaan om de bekende problemen aan te pakken, meent te bond.

FNV heeft voor het rapport onderzoek gedaan onder mensen die langdurig in uitzendbanen vastzitten. Vaak doen ze werk dat structureel is, terwijl uitzendkrachten bedoeld zijn voor drukte en ter vervanging van zieke mensen. Het rapport is geschreven op het moment dat FNV geen akkoord kon bereiken met ABU en NBBU over een nieuwe cao voor de uitzendsector.

PostNL

Het is niet voor het eerst dat PostNL kritiek krijgt over constructies om arbeidskosten en risico’s voor het bedrijf zo laag mogelijk te houden. Die kritiek is er al jaren. Zembla maakte er meerdere uitzendingen over. Van pakketsorteerders die volgens FNV niet het loon krijgen waar ze recht op hebben en postbodes die zijn vervangen door goedkopere bezorgers.

Kijk de uitzending: 'De kilosjouwers van PostNL':
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.