Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Postbodes TNT staken op 16 november

08-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zembla logo groot
De postbodes van TNT  houden volgende week dinsdag een 24-uursstaking. Het  ultimatum dat de vakbonden hadden gesteld aan het postbedrijf is verstreken.

In een brief aan de bonden schrijft TNT dat de eisen van de bonden onverantwoord en niet realiseerbaar zijn.

Protestmanifestatie
Op de actiedag op 16 november wordt in het hele land geen post bezorgd door de postbodes van TNT. De stakers zijn van plan naar Den Haag te gaan om daar een protestmanifestatie te houden.

Het voormalige staatsbedrijf TNT reorganiseert en wil 11.000 postbodes ontslaan, waarvan 4.500 gedwongen. Na onderhandelingen is dat aantal teruggebracht naar 3100 maar ook dat vinden de vakbonden onvoldoende. Er is volop werk. De productiedivisie waaronder de postbodes vallen, maakte in 2009 zelfs nog een geschatte winst van 488 miljoen euro en blijft daarmee het meest lucratieve onderdeel van TNT.

In ZEMBLA ' Het einde van de postbode '  komen postbodes aan het woord die de druk van TNT weerstaan om niet met de media te praten.

De vakbonden willen dat TNT de reorganisatie geleidelijker uitvoert en het aantal gedwongen ontslagen nog verder beperkt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.