Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Postbodes kondigen 24-uurstaking aan

04-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pakketbezorger-de-dupe-van-webwinkelsucces
De postbodes van TNT gaan 16 november voor 24 uur staken en zullen zich verzamelen in Den Haag om actie te voeren.

Dat hebben de vakbonden donderdag bekendgemaakt.

Het voormalige staatsbedrijf TNT reorganiseert en wil 11.000 postbodes ontslaan, waarvan 4.500 gedwongen. Na onderhandelingen is dat aantal teruggebracht naar 3100 maar ook dat vinden de vakbonden te veel. Er is volop werk. De productiedivisie waaronder de postbodes vallen, maakte in 2009 zelfs nog een geschatte winst van 488 miljoen euro en blijft daarmee het meest lucratieve onderdeel van TNT.

In ZEMBLA ' Het einde van de postbode '  komen postbodes aan het woord die de druk van TNT weerstaan om niet met de media te praten.

De vakbonden willen dat TNT de reorganisatie geleidelijker uitvoert en het aantal gedwongen ontslagen nog verder beperkt.

Het postbedrijf heeft nog tot maandag 8 november 12.00 uur om te reageren en een staking te voorkomen. Tot op heden hebben de bonden niets vernomen van TNT.

Hinder
De bonden waarschuwen dat consumenten en bedrijven hinder kunnen ondervinden van de actie. Deze hinder kan zich de hele week voordoen doordat vertraging optreedt in de postbezorging. Medische post en rouwpost worden wel bezorgd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.