Sfeerfoto van Zembla

Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

Postbezorgers vragen aandacht aandeelhouders

16 apr 2014
  •  
leestijd 1 minuten
voor-jou-tien-anderen
Postbezorgers en andere medewerkers van PostNL hebben woensdag actie gevoerd rond de aandeelhoudersvergadering van het postbedrijf. Zij wezen er daarbij op dat PostNL steeds meer diensten inhuurt, waardoor de echte werkgelegenheid bij het bedrijf afneemt.
,,De werknemers zijn het belangrijkste aandeel van het bedrijf'', zei een woordvoerster van vakbond Abvakabo FNV. ,,Zij willen echte banen met een bijpassend koopkrachtplaatje. Nu wordt veel werk uitbesteed, maar met een betere organisatie zouden meer mensen in dienst kunnen worden genomen.''
PostNL werkt momenteel aan een omvangrijke reorganisatie, waarbij postbodes die in fulltime dienst waren, worden vervangen door in deeltijd werkende bezorgers. Daarnaast wordt bij de bezorging van pakketten veel gebruikgemaakt van zelfstandige chauffeurs, die niet bij het bedrijf in dienst zijn.
De vakbond onderhandelt momenteel met PostNL over een nieuwe cao. Daarbij wordt ingezet op nieuwe banen en behoud van koopkracht. De partijen hebben nog geen akkoord bereikt, maar Abvakabo heeft ,,het volste vertrouwen'' dat dat gaat lukken.
 

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.