Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Post in 600 wijken te laat

02-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pakketbezorger-de-dupe-van-webwinkelsucces
TNT Post heeft de laatste maanden honderdduizenden poststukken te laat bezorgd. Daaronder bevonden zich ook aangetekende poststukken en zelfs rouwkaarten. Een en ander blijkt uit een gespecificeerd onderzoek van het AD.

'Het zwartboek TNT Post' leest als een aaneenschakeling van misstanden in de postbezorging, schrijft de krant. ,,Terwijl postbodes massaal worden ontslagen, krijgt TNT Post het werk niet meer klaar'', zegt de samensteller van het overzicht Leo Lamers.

In totaal telt het zwartboek ruim 140 gespecificeerde meldingen van niet op tijd bezorgde post. Dat zijn ruim 600 wijken met elk tot honderden brieven en poststukken. Hieronder ook aangetekende brieven, rouwkaarten en bankpassen.

Het is beleid van postbedrijf TNT om de kwaliteit van haar postbezorging achteruit te laten gaan, zo blijkt uit interne documenten van TNT die in handen zijn van ZEMBLA. Vanaf 1 oktober heeft TNT ervoor gekozen om poststukken van vrijdag, die ze door interne fouten zaterdag niet kan bezorgen, twee dagen later te bezorgen. In de praktijk betekent dit dat TNT heeft besloten, dat een brief die in de brievenbus is gedaan op vrijdag voor 18.00 uur, maar die door toedoen van TNT niet op de vereiste dag (zaterdag) wordt bezorgd, pas op dinsdag bij de geadresseerde terecht komt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.