Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Politie niet blij met schets 'rennende rukker'

07-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
allemaal-agent
De politie in Noord-Holland is niet blij met de compositietekening die RTV Noord-Holland liet maken van een schennispleger, die al geruime tijd in IJmuiden vrouwen lastig valt. De man, intussen bekend als de 'rennende rukker', kijkt de vrouwen aan terwijl hij masturbeert.
,,We zijn 'not amused'. Hiermee creëer je de kans dat mensen het recht in eigen hand gaan nemen en voor eigen rechter gaan spelen. Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen voor RTV NH'', zegt een woordvoerder van de politie vrijdag. ,,Bovendien is de compositietekening heel algemeen. Naar aanleiding hiervan hebben we vier meldingen binnengekregen van vier totaal verschillende mannen.''
De politie roept mensen op 112 te bellen als ze iets verdachts zien. In totaal hebben drie vrouwen aangifte gedaan en zijn acht meldingen binnengekomen van mensen die iets verdachts meenden te zien of te horen. De politie heeft extra agenten ingezet om de schennispleger op te sporen.
RTV NH liet weten dat het de zender vrij staat de tekening te laten maken. ,,We hebben onze eigen afweging gemaakt en erbij gezegd dat de mensen niet zelf actie moeten ondernemen, maar de politie moeten bellen'', aldus chef nieuws van RTV NH Jacky de Vries. De compositietekening maakte deel uit van een video over de schennispleger, waarin te zien hoe de plaat tot stand is gekomen.

(ANP)

Meer over:

allemaal-agent
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.