Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Poepbacterie en salmonella in gourmetpakket'

09-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
(ANP) - De kwaliteit van de gourmetpakketten van de Nederlandse supermarkten laat te wensen over, blijkt uit een steekproef van Wakker Dier. In drie van de zeven onderzochte pakketten zat vlees dat al ,,duidelijk aan het bederven'' was. In één van de schotels troffen de onderzoekers zelfs de gevaarlijke salmonellabacterie aan.Van dit laatste heeft de dierenwelzijnsorganisatie de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de betreffende supermarkt inmiddels op de hoogte gebracht.

De onsmakelijke E.coli bacterie, beter bekend als de 'poepbacterie', werd vijf keer aangetroffen in de gourmetpakketten. Ook werd er een zogeheten listeriabesmetting ontdekt in een van de schotels. Deze bacteriën kunnen leiden tot een voedselinfectie. Vooral bij zwangere vrouwen is dit gevaarlijk omdat het kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte.Wakker Dier wil geen namen van supermarkten bekendmaken omdat het om een steekproef van slechts zeven vleespakketten gaat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.