Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Planeet zonder apen

28-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1941 keer bekeken
  •  

Kardashians posten op social media tientallen foto’s van hun chimpansee. Beroemdheden over de hele wereld pronken met hun baby-aapje. Het is al jaren een doorn in het oog van dierenbeschermers. Want selfies met wilde dieren, nog populairder geworden door de Netflixserie Tiger King, zorgen ervoor dat de vraag naar apen stijgt. 

Dat terwijl de handel in apen al sinds de jaren ’70 grotendeels illegaal is. De populatie van wilde apen, waaronder gorilla’s, bonobo’s en orang-oetans, neemt met een duizelingwekkende snelheid af. Hoe belanden apen uit de Afrikaanse jungle in de kooien van steenrijke mensen en private dierentuinen? In Zembla onderzoeken Duitse onderzoeksjournalisten de wereldwijde apenhandel.

Planeet zonder apen

Donderdag 3 maart om 20.47 uur bij BNNVARA op NPO 2.
Herhaling: donderdag 10 maart – 09.25 uur – NPO 2

Bekijk de eerste minuten 

Dit is een Nederlandse bewerking van de documentaire ‘Planet ohne Affen’, gemaakt door de Duitse publieke omroep. Deze documentaire heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Prix Europa voor beste TV-onderzoek.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.