Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Peter Bakker (TNT) reageert op ZEMBLA uitzending

12-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
geen-post-op-maandag
Scheidend TNT bestuursvoorzitter Peter Bakker reageert in Pauw en Witteman op de ZEMBLA uitzending ' Einde van de postbode '. In de uitzending zelf wilde hij niet reageren voor de camera als Thomas Blom (programmamaker) hem confronteert  met de op handen staande reorganisatie bij TNT waarbij 11.000 mensen hun baan verliezen.

In dit interview met Pauw & Witteman reageert hij wel. De ZEMBLA uitzending was een dieptepunt in zijn carriere. Hij geeft toe dat een aantal zaken dat in de uitzending worden aangekaart niet juist was. Zo hoefden de postbodes na de uitzending niet meer de folders rond te brengen waarin reclame wordt gemaakt voor het vak postbezorgers. Alle postbodes met een contract van 25 uur of meer worden door TNT ontslagen en vervangen door goedkope parttime krachten (postbezorgers). Er wordt ze geen perspectief geboden om ergens anders in het bedrijf te werken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.