Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Personeel zorggroep Osira staakt weer

04-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grote-doorbraak-na-acties-bij-verpleeghuizen-van-osira-amstelring
Personeel van zorggroep Osira Amstelring is deze week opnieuw in staking gegaan. Osira zou een aantal eerder gemaakte afspraken niet nakomen. Belangrijke afspraken in het akkoord zijn het recht op een 8-urige werkdag, het krijgen van vaste contracten en de komst van extra collega's. Volgens de woordvoerster van de vakbond wilde Osira Amstelring onder meer het punt van de 8-urige werkdag aanpassen.

Osira zelf vindt dat er te veel onduidelijkheid bestaat over interpretatie van het principeakkoord.

Het personeel voerde al acties en in augustus werd er gestaakt voor betere zorg in de zorginstelling. Begin september kwam er een akkoord, maar er is onvrede gebleven. Volgens Abvakabo probeert Osira nu al onder de afspraken uit te komen. Osira claimt verduidelijking te willen aanbrengen in de tekst van het principeakkoord. De instelling vindt de interpretatieruimte te groot.

Bij de presentatie van het regeerakkoord 2 jaar geleden werden tienduizend extra handen aan het bed en honderden miljoenen euro’s extra beloofd. Honderden medewerkers van verzorgings- en verpleeghuizen merken echter niets van die belofte, zo blijkt uit de meldingen die bij het meldpunt  ‘Misstanden Zorg’ van vakbond Abvakabo binnen komen. De meeste klachten gaan over  drie instellingen:  Amsta en de Osira Groep in Amsterdam en HWW Zorg uit Den Haag. ZEMBLA onderzoekt hoe het kan dat de zorg in deze drie instellingen onder de maat is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.