Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Oud, maar geen dor hout

12-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5468 keer bekeken
  •  
Bescherm kwetsbare ouderen en houd je aan de maatregelen. Dat is het devies als de coronapandemie uitbreekt. De solidariteit is groot, maar al snel komen er barsten in. Op radio, tv en in de kranten klinkt telkens de vraag: is de prijs die de maatschappij daarvoor betaalt niet te hoog? Slaat de balans niet te ver door naar het beschermen van ouderen? Het debat verscherpt. Ouderen worden met dor hout vergeleken en men vraagt zich hardop af, of ouderen bij een tekort aan IC-bedden jongeren voorrang moeten geven.

In de discussies wordt er veel óver, maar te weinig mét ouderen gepraat, vinden critici. En dat terwijl demissionair minister Hugo de Jonge dit al jaren bepleit. Hij startte eerder een campagne over de grote waarde van ouderen, bijvoorbeeld door het vrijwilligerswerk dat ze doen. Ouderen moeten meer gezien en gewaardeerd worden. Waarom bleef die boodschap in coronatijd niet overeind?

Zembla onderzoekt waarom het debat over ouderen tijdens de coronacrisis zo op scherp is komen te staan.

Oud, maar geen dor hout

Donderdag 20 mei om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO2
Herhaling: donderdag 27 mei  9.30  uur – NPO 2

Regie: Nicolien Herblot
Research: Els Knaapen

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.