Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Ordina: uitkomst onderzoeken later dan verwacht

04-11-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
veb-zo-snel-mogelijk-duidelijkheid-ordina
Ict-dienstverlener Ordina hoopt eind dit jaar de interne onderzoeken naar mogelijke integriteitsschendingen en fraude bij verschillende overheidsaanbestedingen af te ronden. Uiterlijk begin 2015 moeten de resultaten van deze onderzoeken bekend zijn. Dat bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht van de ict-leverancier.

Volgens topman Stépan Breedveld van Ordina is het niet uitgesloten dat aanvullend onderzoek zal worden gedaan. In het online magazine Computable zegt hij dat dit aanvullende onderzoek ook de periode van voor 2004 of na 2010 kan betreffen. In de Zembla-uitzending ‘Wie is de mol?’ kwamen vooral vermeende schendingen van aanbestedingsregels uit de periode 2005-2010 naar voren.

Naar aanleiding van de Zembla-uitzending lopen er momenteel ook onderzoeken bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De ACM doet op verzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie onderzoek en van de gemeente Rotterdam onderzoek naar mogelijke malversaties rond aanbestedingen van deze overheidsorganen. Ten aanzien van de gemeente Rotterdam gaat het ook om aanwijzingen inzake onrechtmatige verdelingen van de markt. Ook heeft de ACM een breder onderzoek ingesteld naar mogelijke misstanden op het gebied van aanbestedingen binnen de gehele ict-branche.

Tevens is de rijksrecherche bezig met een oriënterend onderzoek naar mogelijke overtredingen van de aanbestedingsregels en integriteitsschendingen door ambtenaren, onder meer bij de gemeente Rotterdam en het ministerie van Defensie. Aanleiding zijn de aangiftes die de instellingen bij het Openbaar Ministerie hebben gedaan.

Ordina maakte vandaag de nieuwste kwartaalcijfers bekend. De omzet van het bedrijf is gedaald. Ordina spreekt geen toekomstverwachting uit.
 

Meer over:

wie is de mol
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.