Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Opta waarschuwt TNT over omgang met post

20-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vakbonden-bereiken-principeaccoord-met-tnt
(Novum) - Postwaakhond Opta heeft TNT Post onlangs gewaarschuwd voor de manier waarop postzakken in sommige wijken onbeheerd worden neergezet. Dat beweert de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO), die zegt officiële stukken hierover in handen te hebben.

De Opta zou van mening zijn dat de omgang van TNT met post de bescherming van het briefgeheim in gevaar brengt. Zo kunnen de postzakken eenvoudig gestolen worden. Ook kunnen ze nat worden als het gaat regenen. De Opta onderzoekt momenteel de bezorging van TNT, dat bezig is met het doorvoeren van een reorganisatie.

Eerder maakte SMCO bekend dat TNT de post in zeker twaalfhonderd wijken niet tijdig bezorgt. TNT liet daarop weten dat de bezorging voldoet aan de wettelijke normen. De afgelopen vijf jaar werd bijna 97 procent van alle zakelijke en consumentenpost de volgende dag op tijd bezorgd. "Er is dus geen sprake van een structureel kwaliteitsprobleem", aldus het postbedrijf.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.