Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Opnieuw Kamervragen over vechtscheidingen en ouderschapsplan

12-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vechtscheidingen
Er zijn opnieuw Kamervragen gesteld over het bericht dat het aantal vechtscheidingen is toegenomen sinds de invoering van het verplichte ouderschapsplan. De Kamerleden (CDA, SGP en CU) willen weten of de staatssecretarissen bereid zijn onderzoek te doen naar de effectiviteit van programma’s die gericht zijn op de ondersteuning van partnerschap en/of de bemiddeling bij echtscheiding. De PvdA stelde eerder al vragen over dit onderwerp.

Ook vragen zij de staatssecretarissen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Veiligheid en Justitie wanneer zij het beleidsactiviteitenplan naar de Kamer sturen, dit plan werd toegezegd tijdens een wetgevingsoverleg over het onderdeel Jeugdzorg en aanverwante zaken  november 2013. 

De Kamerleden vragen zich af of de staatssecretarissen ervan op de hoogte zijn dat vechtscheidende ouders vaak hulp mislopen (met alle gevolgen voor de kinderen) omdat de behandeling van vechtscheiding zonder psychiatrische diagnose niet meer wordt vergoed in het basispakket en ouders in vechtscheiding zich vaak niet psychiatrisch willen laten onderzoeken uit angst kinderen kwijt te raken?
De partijen willen weten op welke wijze hulp bij ouderlijke conflicten nu wordt vergoed en door welke instanties deze zorg wordt geleverd.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.