Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Oplettende burger bezorgt agent extra werk'

29-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
,,Het zijn mooie initiatieven, maar de samenwerking kan beter'', zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP over de wisselwerking tussen buurtpreventieteams en de politie. Uit onderzoek van socioloog Vasco Lub blijkt dat het aantal teams dat zich inzet, de laatste jaren groeit. Daarmee neemt ook de werkdruk bij de politie toe.

Op dit moment zijn er volgens het onderzoek in Nederland zo'n zevenhonderd buurtwachten actief. ,,Zij willen serieus genomen worden'', zegt Van de Kamp. ,,Vaak zijn ze boos of teleurgesteld als er geen terugkoppeling op meldingen komt, maar daar is op dit moment gewoon niet genoeg capaciteit voor.

''De voorzitter denkt dat de politie de hulp goed kan gebruiken, maar vindt dat er betere afspraken moeten komen. ,,Daar zijn we ook druk mee bezig. Bewoners moeten beseffen dat de politie niet met alles iets kan doen.'' (anp)

Meer over:

allemaal-agent
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.