Zembla

Op deze plekken in Nederland werkt C2000 niet goed

15-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
heidebrand anp
Goede communicatie is essentieel bij rampen en incidenten. Brandweer, politie, ambulancemedewerkers en de meldkamer moeten goed met elkaar kunnen overleggen. Zeker bij een grote brand waarbij hulpverleners soms ver van elkaar zijn verwijderd is de portofoon van levensbelang. Maar het communicatienetwerk dat de hulpdiensten gebruiken rammelt aan alle kanten.
Het ministerie houdt een DIPP-lijst (Dekkingsissue Prioriterings Procedure) bij met gebieden waar het communicatienetwerk niet of nauwelijks werkt. De meeste recente DIPP-lijst stamt uit 2014, waar 32 gebieden op staan.

Er is ook een actuele lijst, maar die wil het ministerie van Justitie en Veiligheid niet openbaar maken omdat het de nationale veiligheid in gevaar zou kunnen brengen. Op de lijst staan, volgens het ministerie, ruim dertig gebieden.

Uiteindelijk hebben wij 19 van die gebieden kunnen achterhalen. In deze regio’s liggen in totaal 23 plaatsen en natuurgebieden. De meeste plekken liggen in (de buurt van) een natuurgebied, waar de risico’s op branden hoger zijn. Andere woonplaatsen liggen op wat meer afgelegen plekken. 
Kijk hier of jouw gebied er ook tussen staat en klik op de plaats voor meer informatie:
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.