Zembla
Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

Onderzoek naar invloed mobieltjes op kinderhersenen

21 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
straling-mobiele-telefoon-riskant-voor-kinderen
Een onderzoek naar de ontwikkeling van kinderhersenen terwijl deze bloot staan aan de invloeden van mobieltjes en andere draadloze apparaten gaat binnenkort van start. Het onderzoek moet uit gaan wijzen of kinderen gezondheidsrisico's lopen door de blootstelling aan (de straling van) deze apparaten. Dit meldt de Guardian .

Britse onderzoekers aan het Centrum voor Milieu en Gezondheid van het Imperial College in London hebben de studie aangekondigd. Het zal een grote studie worden onder 2500 kinderen.

De wetenschappers willen onderzoekers of het gezondheidsrisico van de kinderen die van jongs af aan blootstaan aan de invloeden van mobiele telefoons, draadloze apparaten en dergelijke hoger is dan die van kinderen die zonder deze technica opgroeien. Het gezondheidsrisico ligt bij kinderen mogelijk hoger omdat hun zenuwgestel nog bezig is zich te ontwikkelen. Daarnaast staan de kinderen langer bloot aan de straling als zij vanaf hun jonge jaren al leven met de apparatuur.

Eerdere onderzoeken richtten zich op de effecten van de apparatuur op volwassenen. Het effect op de hersenen en het verband tussen straling en het risico op hersenkanker zijn al onderzocht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA