Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

OM Breda seponeert zaak tegen de beveiliger

04-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
macht-aan-de-beveiligers
Openbaar Ministerie Breda seponeert de zaak tegen de beveiliger die verdacht werd van betrokkenheid bij de dood van een 21-jarige man in Tilburg op 2 maart 2011. De man werd al eerder in vrijheid gesteld omdat uit onderzoek bleek dat hij geen excessief geweld heeft gebruikt.

Onderzoek van het NFI wees uit dat de jonge Tilburger is overleden aan verstikking als gevolg van een verslikking in zijn braaksel. Het is niet vast te stellen dat het aanbrengen van de nekklem door de beveiliger de dood van de man heeft veroorzaakt. Het Openbaar Ministerie kan niet bewijzen dat de verdachte schuld heeft aan de dood en seponeert de zaak. De betrokkenen zijn eerder deze week op de hoogte gebracht.
 
Op woensdagavond 2 maart 2011 startte de politie een onderzoek nadat de man uit Tilburg overleed. De man werd onwel op de Spoorlaan toen hij was aangehouden door twee beveiligers van het NS-station. Die zaten de man kort na 20.00 uur achterna, nadat hij bij een kiosk in de stationshal blikjes bier zou hebben gestolen. Reanimatie van het slachtoffer mocht niet meer baten. De beveiliger werd aangehouden om zijn rol en betrokkenheid bij het incident te kunnen onderzoeken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.